Adem & IJsbad

Verminder je stress en boost je immuunsysteem door deze ijskoude ervaring.

Gemak dient de mens... niet

In onze moderne wereld vol comfort, hebben we een cruciaal element van ons mens-zijn verloren: de confrontatie met de elementen. De aangename kamertemperatuur waarin we ons dag in, dag uit hullen, heeft ons immuunsysteem in slaap gesust. Het is tijd om wakker te worden, tijd om de kracht van jouw eigen lichaam te herontdekken.

 

Het probleem van leven in constante comfort is subtiel maar diepgaand. Ons lichaam, ontworpen om te reageren op en te gedijen onder variërende omstandigheden, wordt lui. De signalen die onze weerstand en veerkracht zouden moeten opbouwen, worden niet meer ontvangen. Dit leidt tot een verzwakt immuunsysteem, minder energie en je hebt het gevoel dat je minder lekker in je vel zit. Herkenbaar?

De oplossing

Hier komt het ijsbad om de hoek kijken. Het idee van onderdompeling in ijskoud water kan in eerste instantie afschrikwekkend lijken. Maar de voordelen zijn niet te negeren. Een ijsbad daagt jouw lichaam uit op een manier die het niet meer gewend is.

Waarom deelnemen?

Over de workshop

De workshop begint met een krachtige ademsessie, die door velen al wordt bestempeld als intenser dan het ijsbad. De ademtechnieken die we gebruiken zijn niet alleen essentieel voor het voorbereiden op het ijsbad, maar hebben ook talloze gezondheidsvoordelen, zoals stressreductie, verbeterde concentratie en een verhoogd energieniveau. Na de ademsessie komen we bij en bereiden we ons voor op het ijsbad.

Mijn allereerste koudetraining. Wat een drama!

Het ijsbad is voor mij een mooie indicator voor hoe we dealen met stresssituaties. De eerste keer dat ik een koudetraining deed, schrok ik van de intensiteit en doordat mijn ego de adviezen negeerde van de ervaren zwemmers, stond ik binnen een paar seconden weer naast mijn bad. Zonder dat ik het wist, was hier wél een zaadje geplant.

 

De week erop besloot ik weer mee te gaan en met een wat meer nederige houding was ik wél in staat om door de koudeprikkel heen te gaan. 

Nu, enkele honderden ijsbaden en en stuk of wat jaren later, is de kou mijn vriend geworden. is de kou mijn vriend geworden. Ik reageer anders op stress, ik luister beter naar wat mijn lijf nodig heeft en het geeft een intens gevoel van oerkracht.

 

En dat is wat ik jou ook gun! Maar gun jij het jezelf ook? Durf jij uit je comfort zone te stappen en wil je op een veilige manier kennis maken met een ijsbad?

Wat zeggen anderen?

Veelgestelde vragen

Absoluut, onze workshop is ontworpen voor zowel beginners als gevorderden. Je hebt geen ervaring met adem of koudetraining nodig.

Elke workshop duurt ongeveer 3-4 uur. We beginnen met een introductie over ademwerk, gevolgd door een ademsessie. Daarna nemen we een korte pauze om daarna het ijsbad in te gaan. We sluiten af met een moment van reflectie om je ervaring te integreren.

Wij raden aan om comfortabele kleding te dragen, een badpak, een handdoek, slippers, en een waterfles mee te nemen. Alles wat je nodig hebt voor de ademhalingssessies wordt door ons verzorgd. Zorg ook dat je goed gehydrateerd bent en niet net voor de workshop zwaar hebt gegeten.

Veel deelnemers ervaren verlichting van stress en angst door de technieken die we gebruiken. Onze adem- en ontspanningsoefeningen zijn ontworpen om het zenuwstelsel te kalmeren en mentale helderheid te bevorderen.

Voor de beste ervaring adviseren we je om in de dagen voorafgaand aan de workshop te oefenen met koude douches, te beginnen met de laatste 30 seconden van je douche koud te maken en dit geleidelijk op te bouwen. Dit helpt bij het acclimatiseren van je lichaam aan koude temperaturen. Daarnaast is het belangrijk om goed te rusten en gehydrateerd te blijven.

Boek hier je sessie:

Investering: 95 euro

Duur: 3-4 uur

Waar: Sneek of Witmarsum

1-op-1 of duo sessie ook mogelijk

Wil je een sessie met een privé groep organiseren? Neem dan contact op via onderstaande knop. 

'The cold is an absolute doorway to the soul'' - Wim Hof

Boek hier je sessie:

 

Investering: 95 euro

Duur: 3-4 uur

Waar: Sneek of Witmarsum

1-op-1 of duo sessie ook mogelijk

Wil je een sessie met een privé groep organiseren? Neem dan contact op via onderstaande knop.